onsdag, oktober 31, 2007

Norge

Jeg befinder mig lige nu fire timers togtur fra Oslo, langt oppe i det kolde nord i landet Norge. Her i Geilo har jeg utroligt nok snart tilbragt 2 måneder, der dog ikke føles som nogen tid. Jeg bor på et nedlagt hotel (Hotel Alpin) med en masse unge mennesker der arbejder samme sted som mig, på Dr. Holms Hotel. Dr. Holms Hotel er måske det hvideste hotel jeg har set i mit liv og også ganske fornemt, så det er lidt af en omvæltning at komme fra Café Kong Petit i København direkte til det eksklusive Holms hvor dugene skal vendes rigtigt, alverdens vine skal kendes og vesten, skjorten og det andet gail skal være rent og strøget. Jeg arbejder i restauranten hvor der til tider kan være hamrende travlt og restaurantagtigt, hvilket nemt kan give en sved på panden og masser af udfordring. Det er skønt at blive ved med at lære, her noget helt andet end ud fra litteratur og af gymnasielærer. Ud over at være tjener har jeg et par gange optrådt som bartender, hvilket dog, som det ser ud nu, ikke kommer til at blive min hovedbeskæftigelse, da jeg gerne vil kunne være vågen om dagen når sneen forhåbentlig snart kommer! Det skulle være et glimrende snowboardområde, vi har haft sne af flere omgange, det er desværre bare ikke blevet liggende, jeg krydser fingre for flere snefnug.

Jeg bor på et dobbeltrum med en svensker der hedder Simon, han elsker japanske tegneserier, gamle kult film og vil gerne være forfatter, desuden er han fuldstændig uforståelig på sit svensk (= halv engelsk kommunikation), fantastisk flink og hamrende stenet. Jeg bruger megen tid i fællesrummene på Alpin hvor vi ser film på mosterfjernsyn, laver mad og hygger os.
Lidt fuldskab bliver der også tid til (!), selvom det er hamrende dyrt at drikke sig fuld. I byen koster en øl ca. 70 kr, vi har to steder hvor man kan gå ud, dr. Holms bar Resepten hvor vi får halv pris på øl, og så Off Pist. Desværre er det sådan at off pist har taget all magt i Geilo og nu fungere som det ultimativt mest festlige og brugte sted. Vi håber på bedre tider for holms når sneen kommer. De dyre alkoholpriser betyder at man må smugle sprut fra dk og drikke sig fuld hjemme fra, hvilket dog aldrig har været nogen dårlig ting, i hvert fald givet mange gode festoplevelser ind til nu.
Der er personalefodboldt en gang om ugen (fantastisk hyggeligt), træningsrum (begrænset brug fra min side) og en lækker svømmehal på hotellet bl.a. med udendørs boblebad og dampbad (meget sundt for huden og sådan). En gåtur i fjeldet er det også blevet til og jeg har været vidt omkring da min familie (mor, far og lillebror) var forbi en uge med bil og det hele, det er et smukt sted jeg bor og jeg kan ikke helt få nok af de norske fjelde og fjorde, på den måde er det vel meget heldigt at det er mig der er blevet sendt her op.

1 Comments:

Blogger Kay said...

Det lyder satme dejligt! Håber for dig der kommer noget sne, så det hele ikke bliver til traveture og fjernsyns chill.

Ses pludselig.
Kristoffer

4:58 PM  

Send en kommentar

<< Home

Besøg: